Broers Kock op podium Brno (CZ)

Kock_headerRaceverslag                                     4 oktober 2016

Broers Kock op podium Brno (CZ)

Een 1-2 tje voor respectievelijk Johnny en Harold Kock van Racing Team Kock. Broer Marcel haalde het podium net niet en behaalde de 4e plaats. Toch jammer, want ons streven is altijd nog eens met alle drie tegelijk het podium betreden. Maar wat hebben we weer genoten vaimage002n dit fantastische circuit.

Johnny was met Jan Petersen eerder in de week vertrokken met de vrachtwagen en hadden alles al klaar gezet toen Marcel en Harold vrijdagochtend om 8.30 uur aanklopten. Zij hadden acht en een half uur gereden en de nacht door geraasd. Na het ontbijt daarom maar even de oogjes dicht. De trackday was niet geboekt, omdat we ons hadden ingeschreven voor de endurance aan het einde van de dag. Maar we waren even vergeten dat we ook hiervoor moeten kwalificeren en dus ieder een sessie rijden. Van uitrusten kwam dus weinig, maar in combinatie met het mooie warme weer speelde dat nog wel parten. Johnny zette de beste tijd neer met 2 minuut en 14 seconden maar dat was slechts goed voor de 16e startplek van de 23 deelnemende teams. Wel een mooi gemêleerde competitie waar wij als enig Nederlands team naast veel Deense teams, Russen, Duitsers, Oekraïners, Zweden, Oosterijkers en Noren aan mee deden. Vreemd, geen enkel team uit Tsjechië zelf waar de organisatie in handen was van Bike Promotion uit Duitsland.

Endurance
image003Na de proefstart deed Marcel de Le Man start en die was goed. Na de eerste doorkomst had hij positie 11 in genomen en dat is een mooi uitgangspunt. De enduracne wordt verreden over 300 kilometer, hetgeen uiteindelijk 56 ronden betrof. Teamcaptain Jan had een strategie bedacht waardoor we alle drie volop aan het rijden kwamen als training voor de komende wedstrijden en toch de strijd voerden in de endurance. Cecile informeerde ons vanaf de pitmuur met het pitbord.
image004

De rondetijden werden keer op keer verbeterd en het ritme zat er goed in; de snelste tijd kwam voor ons uit om 2.11 die door Johnny werd gereden. Harold kwam op 1.12 en na een crash kwam de safety car op de baan. Harold reageerde iets te laat na de groene vlag maar bracht de positie niet meer in gevaar waardoor Racing team Kock finishte op de 7e plek.
image005
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dutch Ducati Challenge
Op zaterdag gaan de kwalificaties van start en staat de eerste wedstrijd voor de Dutch Ducati Challenge gepland. Ook nu weer stralend weer; wat boffen we toch. Onze Deense rijder Alain Östli en Deense gastrijder Preben Lind zetten allebei een 2.09 neer en daar kijken we wel even tegen op. Maar Johnny weet als competitieleider dichtbij te komen met 2.10.  Harold weet de vierde positie in te nemen met 2.13 en Marcel komt achter Geert Schepens op de 6e plaats met een rondetijd van 2.15. Bij de tweede kwalificatie weet Johnny de lijst aan te voeren door een lagere 2.09 te rijden en ook Harold (2.12) en Marcel (2.13) weten hun tijden te verbeteren. Een heerlijk gevoel om van start te gaan om resp. positie 1, 4 en 5.

Het verschil in punten is slechts 39 en Johnny zou dit weekend reeds zijn kampioenschap veilig kunnen stellen als hij Alain Östli op 50 punten achterstand zet. Maar Alain is vastbesloten dat niet te laten gebeuren en gaat als eerste de bocht in na de start van de eerste wedstrijd op zaterdagmiddag. Johnny volgt en daar is ineens Ruud van den Berg die een zeer sterke start kent. Harold weet Geert Schepens nog wel te passeren en enkele bochten later ook Ruud. Gastrijder Preben Lind (buiten mededinging van punten) snelt voorbij Harold nadat zijn start was verprutst en loopt ook in op de koplopers. Johnny neemt de leiding over van Alain en eindigt als zodanig als eerste. Preben weet niet dichterbij te komen en heeft hen laten gaan maar heeft voldoende afstand om als derde te finishen. Ondanks dat Harold dezelfde tijd rijd als Preben met 2.11 kan hij niet dichterbij komen, de reden is simpel; Geert geeft Harold geen meter en zij strijden als in Dijon als echte kemphanen. Iedere rond is het afwachten wie nu weer als eerste doorkomt en deze spanning blijft tot op het laatst. Harold heeft uiteindelijk de langste adem en komt als vierde door. Geert als vijfde en Marcel eindigt op de zesde plaats. Hij heeft in het begin nog wel wat strijd gehad, maar verder een eenzame race gereden.image006

In de avond vindt de prijsuitreiking plaats en ondanks dat bekend is gemaakt dat gastrijder Preben Lind niet voor het podium kan strijden en Harold officieel de 3e plaats inneemt, wordt Preben toch uitgenodigd op het podium en neemt de beker in ontvangst. Gevalletje communicatie maar voor Harold was de strijd met Geert minstens zo belangrijk en komt op punten nu wat dichterbij hem.

In de B-groep is het eveneens spannend. Jan Petersen die zo ongeveer onderdeel is van Racing Team Kock komt ook als eerste over de finish en leid daarmee het kampioenschap in de B-klasse.

Voor de zondag is regen voorspelt maar niemand kan zeggen of dit voor of na de middag gaat gebeuren. Het geluk is aan onze zijde want bij de start is het droog.
De rode lampen gaan uit en Alain en Johnny gaan de eerste bocht door gevolgd door Harold. Alain lijkt weg te komen, maar daar steekt Johnny een stokje voor. Hij weet tenslotte waar hij Alain te grazen kan nemen.
In de hoop dat Marcel nu Geert weg houdt bij Harold, rijdt Harold een aantal ronden op de derde plaats. Maar daar is ineens het voorwiel van Geert weer en het lukt om hem nog even achter zich te laten. Dan gaat Geert voorbij bij een uitremactie op het rechte stuk. Harold passeert buitenom in de lange doordraai maar lukt het niet om direct terug te slaan. Een andere tactiek wordt bedacht en Harold gaat volgen om de verschillen vast te kunnen stellen.

image007De wedstrijd voor Marcel is bijna een kopie van de dag ervoor. Bij de start is er nog een competitie met Kris Aubert en Ruud van den Berg, maar daarna rijdt hij zijn ronden. Hij is constant en weet ook zijn rondetijd nog wat aan te scherpen.
Alain valt uit door een mechanisch defect, wat natuurlijk erg vervelend is voor hem. Hierdoor moet hij ook het kampioenschap nu al uit handen geven, omdat Johnny op punten aantal al te veel voorsprong had opgebouwd. Johnny lag al op koppositie maar weet zich door de winst nu ook kampioen te nemen van de Dutch Ducati Challenge 2016.
Voor Harold pakt het uitvallen van Alain eveneens gunstig uit en komt sowieso op het podium. Het is alleen de vraag of de 2e plaats ook te behalen is en hij wacht tot op de laatste ronde. Dan verrast hij Geert en steekt binnendoor. Harold weet net even iets eerder de finish te passeren waar Geert steeds in zijn achterwiel is blijven hangen. Een mooie strijd die voor beiden wordt beloond met het podium.

image008

Ook nu weet Jan in de B-klasse het podium te bereiken en finisht nu achter Erik Janusz op de tweede plaats. Jan leid het kampioenschap in de B-groep en de strijd wordt gestreden op 15 oktober tijdens de seizoen afsluiting op Assen tijdens de Battle of the Nations.

Harold bezet in de A-klasse nu de vierde plaats achter Geert Schepens, dus dat kan ook nog spannend worden op Assen. Marcel heeft niet alle wedstrijden gereden maar scoort goed met zijn vijfde positie waar Johnny dus al kampioen is, hetgeen in Assen gevierd zou gaan worden tijdens de officiële laatste wedstrijd.

 

Graag nodigen wij u uit om de Battle of the Nations in Assen bij te wonen.

 

Groeten

 

Johnny, Marcel, Harold   
Racing Team Kock    www.racingteamkock.nl