Ducati Challenge eindelijk weer naar Brno, Tsjechië


Dutch Ducati Challenge eindelijk weer naar Brno, Tsjechië
1 en 2 oktober

 

In 2010 en 2011 reisde de toenmalige 3DCUP al af naar Brno in Tsjechië. Het kost wat kilometers maar daar krijg je dan ook een prachtig circuit voor van 5,4 kilometer met hoogteverschillen en zeer uitdagend bochtenwerk. Dit circuit wat menig GP race heeft mogen ontvangen is de reis dan ook meer dan waard. Na 5 jaar is het de organisatie van de Dutch Ducati Challenge, dankzij de goede samenwerking met Bike Promotion, weer gelukt om het circuit op de kalender te krijgen!


Dus eind september reizen we met een groep af naar Tsjechië, helaas is de groep door omstandigheden minder groot dan verwacht, maar de verwachtingen zijn er niet minder op. OW Cup kampioen Maarten Bekker is ook van de partij, al heeft hij dit weekend minder geluk en laat zijn motor hem technisch in de steek tijdens de trainingen.
Op vrijdag zijn de meeste rijders al van de partij voor de trackday en op zaterdag staan de kwalificatie trainingen op het programma, onder een prachtig blauwe lucht met 25 graden…

Aan het eind van de dag heeft Johnny Kock de snelste tijd op geklokt en staat dus op pole position. De eerste race is ook direct al op zaterdag, waarbij we een Deense gastrijder hebben Preben Lind. De Deense Ducatisten weten ons inmiddels te vinden door de goede promotie van Allan Östli die tweede staat in het kampioenschap.
De race gaat van start en na de eerste ronde ligt Allan op kop, Johnny Kock ligt twee maar had niet een beste start. Gastrijder Preben ligt derde, gevolgd door Harold Kock en Geert Schepens. In de B klasse ligt Eric Janusz op kop, maar helaas zien we hem in de tweede ronde de pitstraat inrijden, blijkbaar met een rem probleem. En dat terwijl het nog zo spannend is in de strijd om het kampioenschap bij de B klasse.
Na zes ronden ligt Johnny op kop en Allan ligt er een seconde achter, de strijd is mooi om te zien op deze zonnige baan en ook Preben, Harold en Geert zitten er vlak achter. Harold en Geert die vechten om de derde positie (aangezien Preben Lind gastrijder is) wisselen regelmatig van positie en houden het spannend tot het eind. In de B ligt Jan Petersen op kop en David Fiorini volgt hem op 3 seconden, dus ook daar spannend. En daar vlak achter Jeroen van de Vijfeijke die door omstandigheden op zijn oude 916 rijdt maar goed meekomt! Donald Huigen die eindelijk weer mee is na zijn mooie reis door Mexico rijdt op een derde positie in de B klasse. Het blijft spannend tot de geblokte vlag valt, maar het podium in Brno aan het einde van de dag is als volgt:
A Klasse

 1. Johnny Kock
 2. Allan Östli
 3. Harold Kock (Preben Lind op de baan maar buiten de punten)

 

B Klasse

 1. Jan Petersen
 2. David Fiorini
 3. Donald Huigen

 

De avond valt over het circuit van Brno en de gezelligheid zit in de pitboxen want buiten koelt het toch wel sterk af. Na een goede nachtrust volgt op zondag nog een tweede race alvorens de terugtocht naar Nederland te aanvaarden.

Na de eerste ronde ligt Allan Östli op kop, gevolgd door de broers Johnny en Harold.
Daarachter zit Geert die derde broer Marcel achter zich houdt.
Helaas valt Eugene Tangelder na de eerste ronde uit, hij blijkt later geraakt te zijn door een ronddwalende ijzeren strip die gelukkig alleen zijn handschoen doorboorde…je komt vreemde zaken tegen soms. Ook David Fiorini moet na 3 ronden afhaken door technische problemen, jammer voor zijn podium kansen. En dan de grootste pechvogel van het weekend, na zes ronden komt Allan de pitstraat in, hij blijkt een enorm gat te hebben in zijn uitlaat….maar dat verspeelt niet alleen zijn kansen voor het tweede podium in Brno….hiermee is Johnny Kock al definitief kampioen voor 2016!! Of Johnny dat op de baan al door heeft kan ik niet zeggen, want hij gaat voor het podium en vecht tot de laatste ronde, maar na vier jaar tweede te zijn geworden staat hij dan eindelijk op de hoogste trede straks in Assen.
Ook in de B is het spannend, want Eric Janusz wil de punten die hij gisteren heeft laten liggen terug pakken natuurlijk. Hij vecht voor zijn eerste positie die Jan Petersen hem niet zo maar cadeau doet. Kris Aubert en Ruud van de Berg maken er ook een mooi gevecht van en genieten van deze te gekke baan. Ruud finisht als nieuwkomer zelfs deze keer op een vijfde positie! Geert en Harold zijn wederom elkaars positie continue aan het bevechten en het podium blijft tot de laatste ronde onzeker, Harold komt uiteindelijk met één motorlengte voorsprong over start finish! Dit zijn de uitslagen:

 

A Klasse

 1. Johnny Kock
 2. Harold Kock
 3. Geert Schepens

B Klasse

 1. Eric Janusz
 2. Jan Petersen
 3. Donald Huigen

 

Wat was het weer genieten op het circuit van Brno, misschien wat ver waardoor het aantal rijders wat tegenviel, maar voor degenen die mee waren blijft het één van de mooiste circuits in Europa en we hebben er toch heel wat al gezien. Over twee weken de afsluiting op Assen en dan op naar2017!
Heb je vragen over de Dutch Ducati Challenge of wil je ook een keer mee doen, wees welkom en mail naar cecile@dutchducatichallenge.nl

Voor uitslagen, foto’s en verslagen kun je kijken op www.dutchducatichallenge.nl