Afsluiter van het eerste seizoen Dutch Ducati Challenge tijdens de Battle of the Nations, 15 en 16 oktober

Afsluiter van het eerste seizoen Dutch Ducati Challenge tijdens
de Battle of the Nations, 15 en 16 oktober

Het seizoen wordt weer traditioneel afgesloten op Assen, altijd tricky zo in oktober, maar op zondag zal toch blijken dat het kan en volgt er een prachtige zonnige dag met zelfs 20 graden en een super event volop activiteiten, mooie motoren en veel bezoekers op Assen, de
Battle of the Nations. Ook de Dutch Ducati Challenge sluit haar eerste seizoen af op Assen met blije kampioenen en twee spannende races.

Op zaterdag hebben de rijders twee keer de kans om een snelle tijd te klokken, alleen beide trainingen zijn niet geheel droog, net niet nat genoeg voor vol regenbanden, maar wat is dan wel de juiste keuze…Helaas komt tijdens de tweede training René Kunzler ten val en eindigt zijn seizoen in het ziekenhuis. Gelukkig zien we hem de volgende dag weer verschijnen, maar erg jammer dat het zo eindigt dit jaar. De snelste tijd wordt op de klok gezet door zijn snelle teamgenoot Atiba Belgrave! Gevolgd door Johnny Kock en Allan Östli. Hans Quirijns heeft in ieder geval wel de goede bandenkeuze gemaakt, hij staat op een geweldige zesde positie op de grid. Zijn teamgenoot Rhett van Trigt komt hem aanmoedigen en hoopt er volgend jaar weer bij te zijn. De eerste race is aan het einde van de zaterdag en is dus ook onder half natte omstandigheden. Atiba besluit niet te rijden, hij wil niet te veel risico nemen met zijn teamgenoot in het ziekenhuis.
Johnny die maar één keer getraind had die morgen door technische problemen, staat op een 19e plek op de grid en moet zich na de start naar voren vechten. Na de eerste ronde neemt zijn broer Harold de honeurs waar en staat op een eerste positie, gevolgd door Allan en Geert. Maar de rijder die deze race het meeste opvalt is wel Tonnie Nillessen, ik weet niet wat zijn bandenkeuze was, maar hij lijkt vleugels gevonden te hebben en heeft bepaald geen schrik van de natte baan. Gestart van een 20e positie op de grid komt hij gestaag naar voren, met nog zeven ronde te gaan ligt hij op een derde positie! In de B rijdt Jan Petersen op kop, op de hielen gevolgd door Ton Dofferhof. Ook al heeft Ton een paar races gemist ook voor hem zijn de punten kostbaar voor het kampioenschap, hij heeft nog kans op de derde positie. Harold lijkt de koppositie in de wedstrijd veilig gesteld te hebben en rijdt met enige afstand, maar Tonnie, Geert en Allan hebben de strijd zeker nog niet opgegeven. Met nog een ronde of vijf te gaan ligt Tonnie inmiddels op een tweede positie en nog steeds lijkt zijn opmars niet te stuiten. Nog een ronde verder heeft hij de koppositie overgenomen van Harold! De strijd op de natte baan kost veel concentratie en helaas zien we Harold in de volgende ronde onderuit gaan, niet ernstig maar wel erg jammer van de mooie strijd. De laatste ronde klokt Tonnie zijn snelste tijd van de race en hij verdient dan ook met alle complimenten die eerste podium plek, hij is door het dolle heen. In de B klasse doet team Schepens Beton goede zaken! Eric Janusz wint de eerste race met een vierde plek overall.


 

A klasse:                                                                 B klasse:
1. Tonnie Nillessen!                                                1. Eric Janusz (Team Schepens Beton)
2. Geert Schepens (Team Schepens Beton)          2. Ton Dofferhoff (Team Schepens Beton)
3. Allan Östli                                                           3. Jan Petersen

Na een rijders evaluatie van de Dutch Ducati Challenge, een gezellige afsluitende borrel en een goede nachtrust, volgt op zonnig de tweede race. Die is dus onder heel andere omstandigheden, zon en 20 graden! Hans Quirijns die gisteren niet gestart was door de slechte omstandigheden heeft veel pech en moet na één ronde stoppen door een technisch mankement, wat jammer van zijn mooie positie op de grid. De tweede race is van start en Johnny vliegt naar voren van zijn 19e positie, na de eerste ronde ligt hij al vierde achter Allan, Harold en Geert. In de B klasse heeft Stefan van Kessel de beste start, hij wordt gevolgd door Jan, Eric en Ton, het drietal voor wie die laatste punten nog bepalend zullen zijn in de strijd om het kampioenschap. Ook de andere nieuwkomer en vriend van Stefan, Tom de Klerk rijdt een mooie race, hij zit Thomas Klarenbeek op de hielen en eindigt op een 13e positie.
Met nog vijf ronde te gaan heeft Harold Allan ingehaald, ook hij wil goedmaken wat hij gisteren heeft laten liggen. Ruud en Kris hebben elkaar ook weer gevonden op de baan en vechten om de vijfde positie, waarbij Kris op zijn 848 zich dus prima staande weet te houden in het Panigale veld. Nog drie ronde te gaan en Harold ligt nog steeds op kop, inmiddels gevolgd door broer Johnny. Geert weet Allan ook nog in te halen en verdient daarmee voldoende punten om Harold achter zich te houden in het kampioenschap.
Na een sterke afsluitende race zijn de podia als volgt:

A klasse:                                          B klasse:
1. Harold Kock                                1. Eric Janusz
2. Johnny Kock                               2. Jan Petersen
3. Geert Schepens                          3. Ton Dofferhoff

Na een mooi seizoen, met een goede kalender, spannende races en veel gezelligheid op het paddock is het eerste seizoen van de Dutch Ducati Challenge een feit, op naar 2017!
Maar eerst vieren we de kampioenen van 2016, tot het einde bleef het spannend en zeker in de B klasse waar Eric tot het einde vocht om de punten, en verdiend!
Dit zijn de kampioenen voor het eerste seizoen, gefeliciteerd mannen!

A klasse:                                          B klasse:
1. Johnny Kock                               1. Eric Janusz
2. Allan Östli                                    2. Jan Petersen
3. Geert Schepens                          3. David Fiorini

Wil je volgend jaar ook mee doen, meld je dan aan via cecile@dutchducatichallenge.nl
Als je een Ducati rijdt, een licentie hebt en zin hebt om met Ducatisti te racen op mooie circuits in Europa, dan ben je meer dan welkom!