Ducati Challenge op koers voor derde seizoen

De Ducati Challenge is alweer toe aan haar derde seizoen, de Ducati only klasse voor en door rijders.
Voor dit seizoen is er een kalender van 6 race weekend op diverse circuits in Nederland en Duitsland.
Het seizoen ging van start op 12 en 13 mei op het circuit van Lausitz, 4.255 km met uitdagende bochten, evenement georganiseerd door Bike Promotion. Veel rijtijd en erg goed weer, een mooie start van het seizoen.

De mannen met een mogelijke midlife crisis die aan de V4 begonnen zijn, Allan Östli, Eugène Tangelder en Bart Bongers moeten aardig wennen aan de nieuwe motor. Ook wat het geluid betreft moet er hard gewerkt worden om binnen de toegestane norm te blijven, de Akrapovic uitlaten maken serieus geluid. Alle begin is moeilijk maar de ervaren Allan lijkt toch al snel thuis op deze nieuwe telg in de Ducati familie.

Wilbert van Lith en nieuwkomer Peter van de Berg, broer van Ruud van de Berg, vechten stevig om de eerste en tweede plaats in de B klasse. De twee jonge honden Peter en Joost van Thiel maken beiden een knappe start van het seizoen. Broers Ruud en Peter komen bovendien allebei op het podium.
Geert Schepens schoot daarentegen bij de eerste wedstrijd rechtdoor bij de start, jammer van zijn goede trainingsresultaten en in de tweede wedstrijd had hij helaas een gescheurde uitlaat. Niet al te beste start van het seizoen. Onze trouwe Ducati dealer, Ronald van Vliet, die ondanks de drukte gelukkig nog af en toe tijd neemt voor zijn passie, had ook last van een gescheurde uitlaat en een lekke band. Dus weinig getraind maar desondanks een mooie 5e en 4e plek gedurende het weekend. Blije gezichten na een lange winter, mooie podia en een geslaagd weekend.

Uitslagen waren als volgt:
Race 1 A klasse B klassen

1 Allan Östli Wilbert van Lith
2 Joost van Thiel Peter van de Berg
3 Ruud van de Berg Eric Janusz

Race 2 A klasse B klassen
1 Allan Östli Wilbert van Lith
2 Ruud van de Berg Peter van de Berg
3 Joost van Thiel Eric Janusz

Ducati Club Races
Twee weken later staan de mannen aan de start van de Ducati Club Races, het hoogtepunt voor elke Ducati rijder. Een weekend waarbij we ook veel gastrijders hebben, waaronder de supersnelle Maarten Bekker. De sfeer en het weer zijn top, dat beloof mooie wedstrijden.

Bij de eerste race heeft Joost van Thiel een lastige start, hij laat de koppeling te vroeg los, maar hij weet zijn motor prima in bedwang te houden. Maarten slaat in de eerste race direct een groot gat naar zijn achtervolgers, Ruud van de Berg, Allan Östli en Joost van Thiel zetten de achtervolging in.
In de B klasse zien we de broer van Ruud, Peter weer goed van start gaan en de leiding nemen.
Halverwege de race maken Allan, Ruud en Joost de strijd erg spannend, ze rijden alle drie een rond van exact 1:47.2, niet te geloven. Iets verder naar achteren in het veld maken Theo Kerssens, Eric Janusz en gastrijder Carlos Feijoo Jimeno er ook een mooi gevecht van, een lust voor het oog! Gebroeders Kock zijn er ook weer bij en zitten elkaar op de hielen, met Johnny voorop in de strijd, ze eindigen op plek 4, 5 en 6. Helaas zien we Ruud van de Berg niet op het podium aangezien hij vroegtijdig moet afhaken met technische problemen. Maarten blijft op kop in deze race en staat op de hoogste trede van het podium. De rijders ontvangen met veel plezier de prachtige bokalen gemaakt door Nancy Klomp.

Voor de tweede race hebben we een zestal extra gastrijders vanuit het team van Leon Verduyn. Een mooie grote groep aan de start. En direct na de start blijkt Maarten Bekker technische problemen te hebben, gevecht voor het podium breekt dus los. Helaas is er na een paar ronde een rode vlag situatie, Geert Schepens en Henk van Limpt zijn ten val gekomen en de wedstrijd wordt stil gelegd.
Na zo’n 10 minuten in de pitstraat komt er een herstart voor 6 ronden. Heel wat motoren hebben last gehad van het lange wachten in de extreme warmte in de pitstraat en de één na de andere rijder komt vroegtijdig de baan af. Ook Ruud van de Berg die na een lange avond sleutelen weer aan de start stond is één van de ongelukkigen. De mannen van Verduyn doen het goed in de Ducati Challenge en Leon zelf weet op een mooie 5e plek te eindigen.
Een sfeervol en prachtig weekend op Assen met twee mooie Ducati Challenge podia:

Race 1 A klasse B klassen
1 Maarten Bekker Peter van de Berg
2 Allan Östli Wilbert van Lith
3 Joost van Thiel Eric Janusz

Race 2 A klasse B klassen
1 Allan Östli Wilbert van Lith
2 Joost van Thiel Ton Dofferhof
3 Marcel Kock Edwin Zeilemaker

Voor meer informatie check onze website www.ducatichallenge.nl