Ducati Challenge aan de start bij Festival d’Italia op Oschersleben

Net als de rijders van het IDC reisde de Ducati Challenge dit weekend af naar het zonnige Festival d’Italia op het uitdagende en bochtige circuit van Oschersleben in Duitsland.
De rijders van de Challenge reden mee met rijders van de Pro Thunder van ART motor, twee groepen die goed aan elkaar gewaagd zijn. Na de kwalificaties stond één van onze twee Deense rijders Søren Bak op pole voor de Challenge, naast twee Duitse rijders op de eerste rij. Rij drie naast elkaar Jarno Fredriks, Johnny en Harold Kock….met een paar snelle Pro Thunder rijders op de tweede rij. Jarno had erg goed gereden tijdens de trainingen, ondanks wat kleine technische problemen dus op een tweede positie voor de Challenge.

Bij de start van de race was het vooral Ronald van Vliet die erg goed weg was en flink naar voren kwam vanaf de zesde positie. Broers Harold en Johnny waren weer eens flink aan elkaar gewaagd, maar nu kwam ook Jarno zich aan die strijd wagen. Hij bleef gedurende de hele race stuivertje wisselen met Harold. En in de laatste ronde ging hij hem voorbij en het verschil op de eindstreep was dan ook maar 0,06 seconde. Jarno zei vol adrenaline na de race “deze keer ging ik niet weer voor een vierde plek!” en dat lukte hem dus! Hij pakte de derde plek op het Ducati Challenge podium, naast Johnny Kock op twee en Søren Bak op één. Deze jonge Deense rijder is mede opgeleid door onze oude vriend Allan Østli die een paar jaar meereed in de Challenge en dit weekend te gast was.
Vierde eindigde de broer van Johnny, Harold, daarachter Eugene Tangelder die per race ronde naar Ronald van Vliet toe kroop en hem in de laatste ronde voorbij wist te gaan.
En zo was er ook een mooie strijd tussen de al lang meedraaiende Theo Kerssens en Wim van Reeuwijk. Al bleek Theo Wim op nogal brutale wijze ingehaald te hebben in een chicane .…dat verleer je kennelijk niet met de jaren. Dit is dan ook typerend voor de Ducati Challenge, het verschil tussen eerste en laatste rijder is misschien redelijk groot, op elk niveau speelt zich een mooie en sportieve strijd af tussen rijders. Spanning en competitie op de baan en na de race gezellig samen een biertje drinken en napraten over de race!

In de middag was er nog een tweede race op Oschersleben, met een deel van de rijders.
Ook daar waren de broers Kock weer flink aan elkaar gewaagd, deze keer lieten ze Jarno niet tussenbeide komen. Søren Bak eindigde ook hier eerste, met Johnny op een tweede plek en Harold op de derde plek van het podium. De heren Kock maken er een spannend seizoen van! Op naar de volgende races op het circuit van Schleiz in Duitsland in augustus.
Kijk voor meer info op www.ducatichallenge.nl