Toen we het vorige raceweekend afsloten op Schleiz werd er een verslag van de race geschreven. Maar door het emotionele nieuws van de voorlopige staking van activiteiten rondom de Ducati Challenge, is het verslag helaas in de la beland…..excuses heren!
Dus hieronder alsnog…met mooie herinneringen aan het spannende stratencircuit van Schleiz.

Ducati Challenge op het ‘stratencircuit’ van Schleiz

Eind augustus reisde een kleine afvaardiging van de Ducati Challenge af naar Schleiz in Duitsland. Een bijzonder circuit, een stratencircuit, niet zoals je misschien verwacht door de dorpen heen, maar midden door de maisvelden en het bijzondere heuvellandschap.  Een uitdagende maar gave baan!

De rijders rijden in dezelfde klasse als de Pro Thunder van ART motor, twee groepen die al vaker samen rijden en zeker aan elkaar gewaagd zijn. Trainen op vrijdag om de baan te verkennen en kwalificaties op zaterdag. Na de kwalificaties is Bart Bongers op zijn Panigale V2 de snelste van de mannen voor de Ducati Challenge, na een jaartje afwezigheid is hij er weer vol bij! Op twee vinden we Jarno Fredriks, aangemoedigd door zijn vader die nooit laat afweten als vertrouwd gezelschap, en op drie Sander van der Wal.  Ook mee naar Schleiz waren onze trouwe Theo Kerssens, Wim van Reeuwijk, Gert-Jan Polman en David Hobo.

Het begon allemaal met een natte baan, regenbanden er onder, toch weer droog, slicks…maar toen de mannen net de baan op waren kwam de regen weer….in dit mooie heuvellandschap is het vaak lastig te voorspellen. Dus de eerste dag flink wat gewissel met banden. Gelukkig werd het gaandeweg het weekend wel iets droger en zagen we volop foto’s van Duitse gezelligheid in het zonnetje op de tribunes. En niet te vergeten de worstenbroodjes die Bakker Bart altijd verzorgd tijdens race weekenden.

Op zondag volgende twee races, te midden van de Duitse racematen op de baan en zelfs met een Duitse gastrijder die het wel een mooi idee vond om voor het podium te strijden als Ducati rijders onder elkaar. Altijd welkom!
Jarno laat zijn ervaring en jonge gedrevenheid zien en rijdt in een mooie race naar de eerste plek. Op een verdiende tweede plaats Sander van der Wal, nog maar een paar jaar bij de Challenge maar al veel ervaring op gedaan! En op drie Bart Bongers, terug van weggeweest en direct een podium plek. En dat beloofd met een mooie beker naar huis, want daar zijn die Duitsers goed in.

Na een rustpauze met uitzicht op de bochtige baan, energie drankje en een worstenbroodje, volgt einde middag de tweede race. Sander en David gingen helaas niet van start, maar de andere rijders gingen weer de strijd aan met hun Duitse collega’s van de Pro Thunder. Na een spannende strijd met elkaar wint ook nu Jarno de race, op twee Gert-Jan Polman die het uitvallen in race 1 hiermee goed compenseert, hij maakte er een mooie inhaalstrijd van en die werd dus beloond. Op drie wederom Bart die Wim van Reeuwijk nog net wist voor te blijven. Ook Theo reed een goede race maar kon helaas door een technisch mankement niet uitrijden. Zoals Gert-Jan zei “het was rijden in een compleet andere wereld”, niet een klassieke race baan maar racen tussen de maisvelden, blijft een bijzonder circuit.

En dit race weekend vormde uiteindelijk de afsluiting van het seizoen helaas, een seizoen met 3 raceweekenden en 6 races. Maar daarmee niet minder gefeliciteerd voor de mannen op het eind podium!

  1. Jarno Fredriks
  2. Johnny Kock
  3. Harold Kock

We sluiten af na twee vreemde Corona jaren waarin we helaas geen volledige race seizoenen konden organiseren en zeker niet zoals we het graag doen. We missen met z’n allen de gezellige weekenden en een feestje ter afsluiting.

Maar we gaan de kampioenen zeker nog huldigen, de bokalen zijn in de maak en er staan data in optie…nu nog even afwachten of het straks allemaal weer mag. Maar daar ontvangen de rijders die deelgenomen hebben aan de Ducati Challenge in de komende weken bericht over.

Nogmaals dank aan alle rijders die aan de Ducati Challenge hebben deelgenomen de afgelopen jaren en ook dank aan alle mensen die de Ducati Challenge al die jaren gesteund hebben. Grote dank aan het bestuur, Anneke van Lith, Kris Aubert en Ronald van Vliet. Dank aan al onze trouwe supporters en natuurlijk dank aan Robert van Zalinge van Ducati!

Cecile