Racing Team Kock gaat goed van start in Oschersleben.

Raceverslag  30 april 2016Kock_header

Precies een week geleden waren we bij ART Motor te gast op de Motorsportarena in het voormalig Oost-Duitse Oschersleben. Het eerste raceweekend van de nieuwe competitie Dutch Ducati Challenge is hiermee een feit. Het was er extreem koud dat voor Harold gevolgen had, terwijl Johnny en Marcel de bekers mee naar huis wisten te nemen. In het verleden hebben we altijd een training dag erbij geboekt, maar kwamen veelal tot de conclusie dat in de eerste sessie op Oschersleben, onze snelste tijd van de dag werd gezet. Daarbij hebben we uit kostenoverweging de training laten schieten waardoor we o.a. banden sparen voor de endurances.
Geen verkeerde keuze, omdat we inderdaad alle drie gelijk een raceritme te pakken kregen en direct in de eerste kwalificatie voorop gingen. Johnny met 1.356 en Marcel met 1.360 voor resp. de eerste en tweede plaats. Harold op plek 5 die een ronde aflegde in 1.377. In de tweede kwalificatie kon Harold zijn tijd nauwelijks aanscherpen, maar streed Marcel aan Johnny voorbij en pakte polepositie met een 1.35 blank.

 

Dat belooft wat voor de race en mogelijk kan de wens uitkomen door met ons drieën het podium te verdelen? Dat zal het ultieme zijn, maar mogelijkheden zijn er, aangezien we de laatste 10 jaren op Oschersleben allen wel meerdere malen op het podium terecht zijn gekomen. Maar nieuwkomer Allan Ostli uit Denemarken kan dat feestje voorkomeimage015n en omdat Harold gelijkwaardig is aan Geert en Ton, zal het niet eenvoudig worden.

De avond vordert en de koude neemt toe. Er is zelfs noodweer voorspelt met sneeuw en hagel voor de zondag. Gelukkig is het in onze tent warm en houden het samen gezellig. De volgende ochtend lijkt het allemaal nog wel mee te vallen met het weer, maar in de nacht heeft het gevroren en dat geeft natuurlijk risico. Johnny en Harold besluiten toch de Warm-Up te rijden om te ‘proeven’. Marcel denkt daar anders over en is toch al geen favoriet van de kou.

De eerste wedstrijd staat gepland om half 11 en aangezien het vooraf heeft geregend, besluit de organisatie de wedstrijd te kenmerken als eKock_starten Wet-Race. Gelukkig droogt het asfalt snel op en zijn regenbanden overbodig. Met 2 opwarmronden lijkt het goed te komen en dan duurt het jammerlijk toch weer lang voordat iedereen opgesteld staat voor de start, waardoor de banden af kunnen koelen. De rode lampen gaan uit en we zijn alle drie heel goed weg. Dan komt de eerste bocht waar Johnny als eerste induikt en Marcel volgt. Harold wil direct aansluiten maar Allan voorkomt dit en gooit de deur dicht, waardoor Harold even van het gas moet en de Duitse gastrijder Stephan Lange voorbij komt. Enigszins gehaast probeert Harold voorbij te komen, maar moet opnieuw kort uitwijken in de lange rechter doordraai. Zonder enige kans, glijd het voorwiel weg en Harold komt ten val. Gelukkig weinig schade aan de motor en aan hem zelf. Wel erg jammer om nu al te moeten afhaken. Het kan de koude van de band/ asfalt zijn, maar het kan evengoed dat Harold te gehaast was en even niet op het juiste spoor zat. Feit is dat er geen punten worden gescoord en al zeker geen podium wordt ingenomen. Wel een ideale positie om de broers Johnny en Marcel voorbij te zien komen in hun strijd. Daar waar Johnny er rekening mee houd dat broerlief hem op de hielen zit (net als in de kwalificatie) lijkt de werkelijkheid heel anders. Johnny is geheel los gekomen en laat een ieder ver achter zich. Hij komt uiteindelijk met een voorsprong van ruim 18 seconden! als eerste over de finish. Marcel heeft flink gestreden met de Deen Ostli maar moet zijn meerdere erkennen en komt als 3e over de meet. De rondetijden liegen er niet om en waar Johnny met 1.336 de allersnelste ronde rijd, volgt Marcel met 1.344 waarmee hij de meeste progressie gemaakt heeft van ons allen. Dan volgt de tweede race om half 3 en ook nu weer een Wet-Race maar droog na een enorme hagelbui. We treffen het toch dat de races droog verreden kunnen worden en na veel grint te hebben verwijderd en een nieuwe remhandel, kan Harold ook weer mee starten. Opnieuw gaat Johnny er als een haas vandoor met achter hem Marcel en Allan, Harold moet Ton Nillessen en Geert Schepens voor laten gaan en tracht de race rustiger op te bouwen. Hij kan zich een tweede fout natuurlijk niet veroorloven, dat zou dom zijn. Daarbij is het wel even wennen om weer strak en vlak in te sturen, maar de gewenning volgt snel. Johnny heeft afstand gecreëerd en Geert laat het voorwiel nog even aan Marcel zien om aan te geven dat hij er ook goed bij zit. De strijd gaat dan verder tussen Marcel en Allan als een kopie van de eerste wedstrijd. Johnny doet het wat kalmer aan, maar Marcel verbeterd zijn rondetijd naar 1.342. Achter hem zijn het Ton en Geert die met elkaar in de clinch liggen maar te ver voor Harold om in te halen en met een rondetijd van 1.373 kan hij ook niet meer dichterbij komen. Wel leidt hij de rest van het veld en blijft dat doen tot aan de finishvlag.

 

Het podium wordt als een kopie verdeeld tussen Johnny (1), Allan (20 en Marcel (3).
Harold eindigt als 6e.PODIUM_1KOCK Alle spullen worden weer ingepakt en de tent wordt afgebroken. Het feestje is voorbij en toch een geslaagd weekend. Maar we zijn nog niet thuis… Harold is met Cecile alvast in zijn auto vooruit gereden en passeren net de voormalig grensovergang als Johnny belt met de mededeling dat de turbo van de truck is opgeblazen en de vrachtwagen moet laten staan. Vet probleem, maar er moet actie ondernomen worden en dus rijdt Harold terug. Inmiddels is onze sponsor Transport Techniek Ulft gebeld en Raymon tracht de oplossing te vinden door een nieuwe turbo te halen en direct onze kant op te gaan voor reparatie ter plaatse.

 

De TRUCKoplossing is nabij, dus we gaan nog even samen uit eten en laten vervolgens Johnny achter om te wachten op TTU. Inmiddels rijdt Harold stevig door en is bijna in Nederland als het telefoontje volgt dat er geen turbo te vinden is op de zondag. Dus moet er wat anders bedacht worden. Snel wordt gebeld met Harrie Grolleman van het gelijknamige Transportbedrijf en sponsor van het eerste uur. Het is alleen al enorm fijn dat allen ook bereikbaar zijn en Harrie belt een chauffeur die in de nabijheid van Magdeburg woont. Die zou de oplegger in ieder geval veilig weg kunnen zetten, waarbij de truck dan later wel gerepareerd kan worden. Johnny moet dan nog even worden opgehaald, maar dat is te doen.
Harold rijdt door en zet Cecile in Arnhem veilig thuis af en Marcel in Voorst. Vervolgens volgt de mededeling dat de truck ter plaatse is om te helpen, maar omdat dit een nieuwe truck is past de schotel niet en kan deze de oplegger niet wegrijden. Wat nu? Opnieuw is Harrie wat aan het regelen en kunnen we een andere truck op laten halen. Na een uur horen we dat ook deze van eenzelfde soort is en moeten besluiten de gehele combinatie te laten staan. Harold is intussen weer in de auto gestapt en onderweg om Johnny op te halen. Na 3 uur rijden is hij ter plaatse. Intussen heeft de enorm behulpzame Duitse chauffeur Ralph alles gedaan wat voor hem mogelijk was en heeft Johnny de combinatie toch in een dorpje geplaatst waar het wat veiliger was. Alles goed afgesloten, aansluitingen verwijderd, accu’s leeg laten lopen en terug naar huis. Bij elkaar 1500 km. gereden en om 5.00 uur in ons bed. Maandags heeft Tarnsport Techniek Ulft een turbo kunnen regelen en opgehaald in Köln en daarna doorgereden naar Oschersleben om de boel te repareren. De vrachtwagencombinatie staat weer veilig thuis en de motoren weer in de schuur. Wat mooi om goeie mensen te kennen die altijd klaar staan.

 

Allen enorm bedankt voor jullie hulp en inspanning!

 

Groeten,
Johnny, Marcel, Harold
Racing Team Kock
www.racingteamkock.nl
logo_kock