Ducati Challenge vervolgt seizoen op het circuit van Schleiz, Duitsland

Na een korte zomerstop, door sommige teams gebruikt voor de 6-uurs endurance race op Spa Francorchamps, reist de Dutch Ducati Challenge af naar het semipermanente circuit van Schleiz in Zuid-Duitsland. Deze baan ligt in een prachtig groen en heuvelachtig terrein, spannend door een paar redelijk blinde bochten tussen het maïsveld door en aangenaam hoogteverschil. We zijn hier te gast bij ART Motor en Bike Promotion tezamen met o.a. Nederlandse rijders als Marcel Zuurbier en Nadieh Schoots in de internationale klasse IRRC.

 

 

Aankomst op het circuit van Schleiz is voor rijders die al lang meedraaien een soort flashback naar de dagen dat we op Dahlemer Binz reden. De baan is uiteraard veel langer, mooier en veiliger, maar de sfeer van de Duitse Stube en met je caravan op het gras staan dat brengt toch mooie herinneringen met zich mee. Het belooft dus een gezellig weekend te worden met een vol programma met Duitse, Nederlandse, Belgische, Deens en Engelse rijders.

Vrijdag is de trackday, aangenaam als je op een nieuwe baan staat die er toch wel even spannend uitziet met die maïsvelden in het middel en het hoogteverschil, maar na een paar sessies raakt iedereen enthousiast. Op zaterdag volgen de kwalificaties en de eerste race, de zon is van de partij en de baan zit inmiddels in de hoofden. Onze rooky Ruud van de Berg heeft de snelste tijd geklokt en staat pole position!  Hij heeft enorme sprongen gemaakt sinds zijn komst vorig jaar.
De zenuwen spelen hem parten, dat in combinatie met de enorme ervaring van onze Deense rijder Allan Östli, zorgt ervoor dat hij de koppositie helaas al snel moet loslaten. Ook Ronald van Vliet zit hem op de hielen en haalt hem na 2 ronden in. Johnny Kock, koploper in het klassement, ver-remt zich in de eerste ronde en valt behoorlijk terug. Hij zal zich naar voren moeten vechten in die 15 minuten plus 1 ronde die er staan voor de race. In de B klasse blijkt David Fiorini weer in topvorm en hij neemt direct de leiding. Achter hem Stefan van Kessel, Eric Janusz en Jan Petersen.  Jan moet helaas voor het einde van de race de pit in wegens technische problemen, maar de mannen voorin vechten op de 2e positie. In de laatste ronde heeft Allan een behoorlijk gat geslagen en rijdt naar het podium, na een minder weekend op Oschersleben is hij weer helemaal terug in de punten en is de tweede positie in het klassement voor hem.

Uitslag van de eerste race op Schleiz:

Race 1 groep A Race 1 Groep B
1 Allan Östli David Fiorini
2 Ronald van Vliet Eric Janusz
3 Ruud van de Berg Stefan van Kessel

Aan het einde van de dag volgt er een enorme hoosbui, maar na een gezellige avond volgt een rustige nacht en de volgende ochtend is de baan alweer snel droog.

Race twee begint met een jumpstart van Allan Östli, zijn eerste in 30 jaar racen…hij twijfelt dan ook aan de marshall, maar helaas heeft de race director altijd gelijk… Ruud daarentegen is vandaag in topvorm en wil zijn pole position omzetten in een podium plaats, hij gaat hard van start en slaat direct een gaatje naar de achterliggers. Ronald van Vliet en Geert Schepens zetten de achtervolging in en Allan zit daar natuurlijk bij maar zal aan het einde 20 sec straftijd krijgen. Johnny ligt op een 4e positie, hij had de trackday gemist en stond 6e getraind met nog een paar Duitse gastrijders er tussen. Hij moet dus aan de bak voor een podium plek. In de B klasse is het Eric die in vorm is en de voorsprong neemt voor Stefan en David, maar weet hij die ook vast te houden?
Halverwege wordt hij ingehaald door Stefan en het blijft spannend in die voorhoede. Met nog 5 minuten op de klok heeft Ruud een flinke voorsprong genomen en lijkt zijn eerste plek niet meer in gevaar, als enige rijdt hij onder de 1.33 per ronde. Preben Lind, één van de 4 Deense rijders, die mooi halverwege de groep meerijdt moet helaas voor het einde de pitlane in, te veel last van zijn schouder.  Ronald rijdt op een veilige tweede positie, achter hem Geert en Johnny strijdend voor die derde podium plek, de mannen worden afgevlagd en de stand is als volgt:

Race 2 Groep A Race 2 groep B
1 Ruud van de Berg David Fiorini
2 Ronald van Vliet Stefan van Kessel
3 Johnny Kock Eric Janusz

Na een top weekend en mooie races, gaan we huiswaarts. Over 3 weken vertrekken we naar wederom een nieuw circuit, Most in Polen.
Wil jij misschien volgend seizoen ook een wedstrijd mee rijden in de Dutch Ducati Challenge? Of heb je vragen? Mail dan gerust met Cecile via cecile@dutchducatichallenge.nl of volg ons op www.dutchducatichallenge.nl .