MOST

De laatste ronde van de Dutch Ducati Challenge op het circuit van Most, Tsjechië

Het tweede seizoen van de Dutch Ducati Challenge werd beëindigd op het prachtige circuit van Most vlak over de grens in Tsjechië. Een weelderige baan met mooie hoogteverschillen en een zeer uitdagende eerste bocht, speciaal voor mannen met een groot hart!
Een spannend race weekend waarbij de meeste podium plaatsen voor het kampioenschap nog te verdelen waren.

We zijn te gast bij de Duitse organisatie Bike Promotion en de rijders komen uit diverse landen als Duitsland, België, Denemarken, Zweden, Engeland en Tsjechië. Gezien het prachtige weer belooft het een mooi weekend te worden. Ook dit weekend begint met een trackday om de baan te leren kennen alvorens op top snelheid rondjes te gaan draaien. Met een kleine 20 rijders zijn we afgereisd naar Tsjechië, het is best een afstand maar zoals al snel blijkt, meer dan de moeite waard en weer een mooi circuit wat je af kunt vinken op je lijstje.

Op zaterdag worden de kwalificaties verreden en de eerste race. We rijden gemengd met de Superbike Open klasse van Bike Promotion om tot een vol startveld te komen en de rijders zijn aan elkaar gewaagd. Na de trainingen staat voor ons de Deen Allan Östli op pole position, hij is met zijn race maatje in juli komen trainen en heeft dus duidelijk een voorsprong op de andere mannen. Op twee in de A klasse staat Johnny Kock en op drie Marcel Kock. Johnny rijdt nog even fanatiek als altijd, al weet hij dat de kampioensbeker voor hem al in the pocket is! Op Schleiz wist hij voldoende punten binnen te halen om die positie veilig te stellen.
Voor de B klasse zet Jens Rasmussen (Denemarken) de snelste tijd op de klok, gevolgd door Kees Grinwis en Stefan van den Kessel. Aan het einde van de zaterdagmiddag staat de eerste race op het programma. Deze verloopt niet helemaal goed, na een sterke start van de mannen volgt er in de 9e minuut een rode vlag, Kees Grinwis is helaas ten val gekomen en de wedstrijd wordt stil gelegd. Door de drukte in het programma en de verloren tijd krijgen we geen herstart en krijgen de rijders op podium maar halve punten. Tijdens het podium ben ik nog met Kees in het ziekenhuis waar we middels een tolk met de doctor kunnen spreken, gelukkig mag Kees na een uur weer mee naar het circuit. Hij mist de prijsuitreiking, maar de beker staat op hem te wachten want ook al is hij gevallen, de uitslag van de ronde daarvoor is hetgeen wat telt, wel een beker, maar geen punten.

Hierbij dus de uitslag van de eerste race:

  Race 1 groep A Race 1 Groep B
1 Allan Östli Stefan van den Kessel
2 Ruud van de Berg Kees Grinwis
3 Johnny Kock Jens Rasmussen

In de nacht gaat het regenen en aangezien de baan wel erg glad is na regen en de eerste valpartijen een feit zijn, beslist de organisatie het programma wat op te schuiven. Na de middagpauze gaan we van start. Het is nog niet compleet droog en de bandenkeuze is dan ook lastig. Een deel van de rijders kiest voor slick, achter regen, anderen vol slick en een enkeling op regenbanden. Ruud is de enige die intermediates heeft en maakt die keuze.
Na de helft van de rondes ligt Allan nog steeds ruim op kop, achter hem rijdt Ruud op zijn intermediates, daarachter Johnny en Marcel en nog wat verder naar achter Geert. Johnny en Marcel rijden op half regen, half slick en in de laatste paar rondjes blijkt dat niet de goede keuze te zijn, de regenband houdt het niet goed en Geert krijgt voordeel van zijn slicks. In de slotfase van de wedstrijd weet hij dan ook de broers in te halen en de derde positie te pakken.
In de B klasse blijken ook slickrijders Stefan en David de beste kaarten te hebben, Jan rijdt net als de mannen Kock of half slick, half regen en ligt op een derde positie. Maar in de laatste ronden neemt Daan Koornneef zijn positie over en rijdt naar zijn eerste podiumplaats in de Dutch Ducati Challenge!
Met een spannende laatste race ronden we het tweede seizoen van de Dutch Ducati Challenge af. Het podium wordt gevierd en de spullen worden ingepakt om de terugreis naar Nederland aan te gaan. Hierbij nog het podium overzicht voor de tweede race:

  Race 2 Groep A Race 2 groep B
1 Allan Östli Stefan van Kessel
2 Ruud van de Berg David Fiorini
3 Geert Schepens Daan Koornneef

Dit betekent dat de eind stand van het kampioenschap na 10 races als volgt is geworden:

  Stand Groep A Stand groep B
1 Johnny Kock David Fiorini
2 Allan Östli Stefan van Kessel
3 Ruud van de Berg Jan Petersen

 

Op 4 november zullen de kampioenen worden gehuldigd. Ook de plannen voor 2018 zullen dan bekend worden gemaakt. Wil jij misschien volgend seizoen ook een wedstrijd mee rijden in de Dutch Ducati Challenge?  Mail dan met Cecile via cecile@dutchducatichallenge.nl of volg ons op www.dutchducatichallenge.nl .