Ducati Challenge start traditioneel tijdens de Ducati Club Races op Assen

Foto: Ronald Woest

Ook dit jaar waren we te gast bij de Ducati Club Races, de bakermat van de Ducati Challenge. Veertien jaar geleden ontstond hier onder een groep rijders de wens om vaker te racen met alleen  Ducati rijders onder elkaar. Vanuit die behoefte vonden in 2006 de eerste races plaats onder de naam 3DCUP en in 2016 werd dit omgedoopt tot de Ducati Challenge: Ducati racen voor en door rijders. Dus ook bij de 40e editie van de Ducati Club Races stond de Ducati Challenge als aparte klasse op het programma.

De Challenge kent in 2019 een vaste groep van 20 rijders, aangevuld met 22 gastrijders bij de Ducati Club Races. Rijders die graag een extra race rijden in een mooie klassen of rijders die kennis willen maken met de Challenge om in de rest van het seizoen misschien nog een wedstrijd mee te pakken.

Op zaterdag trainen alle rijders twee maal om hun snelste tijd te zetten en weer in het race ritme te komen. Voor de meesten is dit de eerste race van het seizoen. Aan het einde van de dag vindt een eigen briefing plaats om elkaar weer allemaal te ontmoeten, het weekend door te spreken en de klasse indeling te horen. De groep wordt verdeeld in twee klassen op basis van de trainingstijden van die dag, de snelste in de Masters en de anderen in de Open klasse.

Op zondag schijnt traditioneel de Italiaanse zon boven Assen….we kunnen van start. De meesten rijden al eerder op de dag een race in de Desmo Quatro of de Ducati Open klasse, maar om 14.45 uur staat de race van de Ducati Challenge op de agenda. Voor sommige al de 14e keer met onze klasse op de DCR, maar voor een aantal rijders is het de eerste keer. Op alle niveaus worden de toeschouwers getrakteerd op spannende strijd, zowel op kop tussen de snelle mannen Maarten Bekker en Kevin van Leuven. Maar ook verderop in de race tussen bijvoorbeeld Jarno Fredriks en Ronald van Vliet en ook tussen nieuwkomers Jos de Jonge en David Hobo! Ieder op zijn snelheid, ieder op zijn niveau, maar vooral iedereen met dezelfde Ducati passie en gedrevenheid!
Bij de nieuwkomers blijkt ook een natuurtalent te zitten, Sander van der Wal stuurt met zijn Panigale 959 naar een 11e positie overall, compliment waard! Hij komt stralend en totaal verbaast van de motor. Een mooi race met een prachtig podium:

Ducati Challenge Masters

  1. Maarten Bekker
  2. Kevin van Leuven
  3. Henk van Limpt

Ducati Challenge Open

  1. Co Kroon
  2. David Fiorini (UK)
  3. Yoeri Steenssens (B)

Enthousiaste rijders, uitkijkend naar een spannend seizoen. Het vervolg ziet er als volgt uit:

28 – 30 juni Festival d’Italia op Oschersleben (DUI), ART Motor
12 – 14 juli Schleizer Dreieck (DUI), ART Motor/Bike Promotion
26 – 28 juli Dijon Prenois (FRA), ART Motor/Bike Promotion
12 oktober OW Cup op Assen, CRT

Wil je nog deelnemen of heb je vragen? Kijk dan op www.ducatichallenge.nl of mail met cecile@ducatichallenge.nl